GALM – sport voor senioren

 

Bewegen is heel belangrijk. Dat geldt niet alleen voor jongeren, maar zeker ook voor senioren. Het is al langer bekend, dat mensen die blijven bewegen, plezieriger door het leven gaan.

Op initiatief van de Landelijke Stichting Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) en onder leiding van een werkgroep van de faculteit Bewegingswetenschappen van de Rijksuniversiteit in Groningen is een project gestart om senioren meer aan het bewegen te krijgen en wat nog belangrijker is aan het bewegen te houden. Het project kreeg de naam GALM, wat staat voor Groninger Actief Leven Model. In dit project worden senioren uitgenodigd voor een fittest en aan de hand van de uitslag van deze test wordt hen de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan een introductiecursus bewegen. Na deze introductie kan de groep verder sporten onder de naam GALMGROEP.

Een GALMGROEP biedt dus sportief niet actieve mensen van 55 jaar en ouder de mogelijkheid om te sporten. Onder leiding van Ria Kuijt en Ivonne van Barneveld, beide sportdocenten met kennis van- en affiniteit met de doelgroep, wordt er wekelijks een uur gesport. Verschillende sporten passeren de revue waarbij de regels indien nodig worden aangepast. Een les bestaat uit een stevige warming-up gevolgd door een techniek-onderdeel. Aansluitend wordt er een spel gespeeld en de les wordt afgesloten met een cooling down. Na afloop van de les bestaat er de mogelijkheid om met elkaar nog wat te drinken. Een GALMGROEP heeft niet alleen het doel om fitter te worden, ook het sociale aspect is belangrijk. Er is ruimte om andere mensen te ontmoeten en het samen sporten kan veel plezier opleveren. Een goede les is een les waarbij de deelnemers met een goed gevoel weggaan en uitzien naar de volgende week. De EGV biedt naast haar vele andere sportieve mogelijkheden, senioren de kans om deel te nemen aan zo’n GALMGROEP. Bent U 55 jaar of iets ouder, dan zou een GALMGROEP een mooie gelegenheid kunnen bieden om sportief bezig te zijn. U bent van harte welkom.

Enthousiast? Meld je dan aan voor een proefles, je bent van harte welkom!